....ir....ir iespējams izvēlēties... būt laimīgam, vai....

otrdiena, 2010. gada 17. augusts

Vilkt . Grūst


Ir dzirdēts par push and pull stratēģiju biznesā. Viens variants paredz, kad Tu esi darbību iniciators un nosaki to virzienu. Bet otrs ir, tad, kad Tu virzies pielāgojoties, pierunājot, pārliecinot, visa tā rezultātā tērēot milzum daudz enerģijas un rezultātā iegūstot.... reizēm varbūt arī vairāk... bet par kādu cenu?
Bet kā tas ir dzīvē? Es domāju personīgajā dzīvē. Labs citāts man pagadījās grāmatā "Laiks ir nauda".
Kad cilvēkam nav īstas skaidrības par vērtībām, vai viņš par savām ir pieņēmis kāda cita vērtības, viņa dzīve ir cīņa. Viņš rīkojas apstākļus spiests, dažkārt virzoties turp, kur pats nemaz nevēlas. Viņš jūtas nomākts, nervozs un nekam nederīgs.
Brīdī, kad cilvēks noteicis un pieņēmis savas vērtības un sāk dzīvot saskaņā ar tām, dzīves ritms it kā pārslēdzas no GRŪST uz VILKT....
Jap. Ir droši vien katram dzīvē nācies piedzīvot darbošanos "VILKT" sajūtā. Kad enerģijas pietiek, kad prātā virmo labas domas, kad prieku sagādā ikdienišķi darbi, kad apkārtne kļūst par palīgu, kad visa pasaule ir sadevusies rokās Tevis dēļ... Vai nepārņem kārdinājums pārcelties uz patstāvīgu dzīvi šādā sajūtā? Kopā ar SAVĀM vērtībām.

2 komentāri:

  1. man laikam kaut kas tajos terminos isti nepatik - GRUST VS VIKLT... tādi smagnēji.. Man laikam gribas tos pārsaukt, kut kaa.....
    japadomaa))

    AtbildētDzēst