....ir....ir iespējams izvēlēties... būt laimīgam, vai....

ceturtdiena, 2010. gada 12. augusts

Siets


Vai zināt, ko īsti nozīmē sieta piepildīšana ar ūdeni? Man vienmēr tas ir šķitis sinonīms terminam- bezjēdzīgs darbs. Darbs darba, darīšanas pēc. Sietu tak nevar piepildīt ar ūdeni!
Tā domāju līdz mirklim, kad izlasīju vienu stāstu par kādu meditācijas skolotāju, kurš saviem skolniekiem skaidrojis, kā darbojas meditācija. "Šis process atgādina sieta piepildīšanu ar ūdeni." Šis paziņojums visus, tieši tāpat, kā mani, ir apmulsinājis. Nu, kā- tas taču ir bezjēdzīgi, grūti, neiespējami.... guvums ir tikai īslaicīgs- tieši tik ātri gaistošs, cik ūdens, kas iztek no sieta. Un meta mieru meditēšanai. Taču viens skolnieks devās pie skolotāja pēc izskaidrojuma."Skaties", teica skolotājs, "es Tev parādīšu kā tas darāms" Un piegājis pie okeāna, viņš iemeta sietu ūdenī.Tas tūdaļ nogrima pilns ar ūdeni. "Tagad siets ir pilns ar ūdeni un tāds paliks uz visiem laikiem. Ar meditāciju ir tāpat. Tā nenozīmē iesmelt savā dzīvē nelielu daudzumu Gara, bet gan mesties Gara okeānā un katru dienu arvien vairāk saplūst ar to".
Ir iespēja izvēlēties, iesmelt savā dzīvē sauju, vienu krūzīti, spainīti, kaut mucu tā, ar ko Tu gribi nodarboties....vai mesties tajā iekšā un kļūt par daļu no tā...
Kur ir Tavs okeāns?.....un kur Tavs siets?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru